Doslej smo razvili in proizvedli že vrsto najrazličnejših aparatov, naprav, strojev …, nekateri so predstavljeni v nadaljevanju.

  1. Kovinskoobdelovalni stroj – 5-osni vrtalnik, ruske izdelave, kupljen pa v Nemčiji. Opremljen je bil z induktosini, DC motorji in BOSCH servopogoni; glavni DC motor (12 kW) je bil brez pogona.

Induktosine smo zamenjali s krožnimi dajalniki in dodali PC in PMC krmilno karto. Stroj deluje že 10 let in je zaradi fleksibilnosti programske opreme sposoben izvesti operacije, ki so na drugih strojih izredno težko izvedljivi.

  1. Regulatorji centralnega ogrevanja, primerni tako za večje komplekse kot tudi za preproste hišne sisteme. Povezljivi so preko modema, GSM-a, SMS-a, interneta. Možen je priklop dodatnih vhodov in senzorjev (0–20 mA, 4–2 0mA, 0–10 V, merilni mostiči za sile, pritiske …). Proizvodni program je že star, preko njega pa nas pozna veliko strank.
  1. V sodelovanju s podjetjem L-plan smo razvili naprave za testiranje in nastavljanje varnostnih ventilov, manometrov, senzorjev pritiska … Naprave LEGATEST poznajo od Skandinavije do Indije, kjer jih uporabljajo za testiranje varnostnih ventilov v tamkajšnjih rafinerijah, elektrarnah … Meritve se izvajajo med obratovanjem, zato ni treba zaustavljati proizvodnje, saj je to povezano z ogromnimi stroški.
  1. Za podjetje LTH Unitech smo izdelali že vrsto naprav za testiranje njihovih odlitkov za svetovno znana podjetja (Audi, BMW, Volvo …), ki zahtevajo 100% kakovost.
  1. Za Iskro Medical smo razvili celo paleto medicinskih naprav: Medio VAC, Medio IF, Medio DYN, Medio STYM, Medio MULTI …
  1. S podjetjem METRUS Gmbh smo razvili napravo TESON, ki je namenjena testiranju varnostnih ventilov med obratovanjem. Gre za robustno izvedbo, ki za ustvarjanje sile uporablja hidravliko. Jedro naprave je naš merilni sistem, razvit posebej za tega naročnika. Ta merilni sistem se uporablja praktično po vsem svetu in je eden redkih takšnih sistemov, ki zagotavlja vse potrebne certifikate.
  1. Naprave za testiranje poroznosti odlitkov. V teh napravah je združeno veliko znanja in izkušenj; sestavljene so iz visoko preciznega merilnega dela, nadzorne enote, ogrodja in uporabniku prilagojenega vpenjalnega dela. Naprave so zelo različne, saj so lahko preproste – enokanalne s preprostim krmilnikom in le osnovnimi funkcijami, lahko pa so tudi kompleksne z osmimi merilnimi mesti, nadzorom pritiskov, temperatur, mer in mehanskih dodelav ter s temu primernim krmilnikom s primerno programsko opremo.

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več