Zgodovina in predstavitev

V 25 letih delovanja na področju elektronike, meritev, pnevmatike, hidravlike, strojništva, dela z poliuretanom in še česa je podjetje pridobilo kar nekaj znanja.

Ustanovitelj podjetja Peter Škofic je svoje praktično strokovno znanje v 80-ih letih 20. stol. pridobival v razvojnem oddelku Iskre Instrumenti Otoče, kjer je delal na razvoju logičnih analizatorjev, nato pa na razvoju instrumentov za merjenje energije, napetosti tokov ipd. Tu se je imel možnost učiti računalniškega programiranja, načrtovanja vezij, pa tudi potrpežljivosti in vztrajnosti. Žal so prav najboljši razvojniki v začetku 90-ih začeli zapuščati podjetje, tako da se je za isti korak odločil tudi sam.

Samostojno pot je začel kot svobodni raziskovalec, glavni naročniki pa so bili najprej bivši sodelavci iz Iskre Instrumenti Otoče, kasneje tudi Iskra Medical. Zaradi zapletov s statusom svobodnega raziskovalca sta z ženo leta 1992 odprla družinsko podjetje za računalništvo, meritve in krmilja RAMEK d. o. o., Radovljica. Naziv se je tako spremenil, aktivnosti pa so ostale nespremenjene – na začetku so med drugim prodajali računalnike (takrat tega še ni počel vsakdo, ki je imel pet minut časa), vzdrževali računalniške mreže ipd., počasi pa so se začeli lotevati razvojnih izzivov na področju preciznih meritev in krmilj v industriji, se ukvarjati s CNC tehnologijo itd. Še vedno se prvenstveno ukvarjajo z novimi tehnologijami na področju elektronike, meritev in krmilj. V sodelovanju z različnimi podjetji in s svojim znanjem uspešno realizirajo najrazličnejše projekte, saj je doslej v podjetju nastalo že kar nekaj kompleksnih naprav, strojev, proizvodnih linij … V zadnjem času večinoma proizvajajo naprave za merjenje poroznosti odlitkov za avtomobilsko industrijo in merilnih naprav za kontrolo in kalibracijo pnevmatske opreme.

Od leta 2014 podjetje deluje v novih poslovnih prostorih na Ovsišah pri Podnartu.

Za sprostitev se Peter Škofic ukvarja z modelarstvom. Ker mu nekatere stvari, ki jih za ta konjiček lahko kupi, niso všeč ali pa so predrage, se je odločil za samogradnjo nekaterih komponent.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več