Bogate izkušnje

Močna veja podjetja je proizvodnja merilno-krmilne opreme iz skupine »Presotestov«. To so naprave za testiraje poroznosti oziroma izpusta odlitkov v avtomobilski industriji. Naprave podjetja RAMEK je mogoče najti v LTH-ju, Rotomatiki, LVL-ju, MLM-ju, Tomosu (tudi Rotomatika) in drugod.

Dodatna, zelo zanimiva veja je razvoj medicinske opreme za Iskro Medical. Z njimi naše podjetje sodeluje že od svoje ustanovitve – v bolnišnice, fitnes studie in lepotilne salone pa smo skupaj pripeljali že vrsto vrhunskih izdelkov. V sodelovanju z Iskro Medical smo v prvih letih svojega poslovanja razvili in izpopolnili preko deset instrumentov, ki so rezultat domačega znanja, inovacij in izboljšav. Pri projektih je vedno sodeloval tudi zdravnik specialist, vsi instrumenti pa so bili preizkušeni pri TUV. Sedaj ima Iskra Medical odlično ekipo mladih razvijalcev, ki samostojno skrbijo za razvoj novih naprav.

Na področju avtomatike je doslej najbolj razširjen proizvod podjetja regulacija centralnega ogrevanja, ki je na trgu že dvajset let. Uporablja se v večstanovanjskih stavbah (blokih), zahtevnejših individualnih hišah, šolah, vrtcih … Naprava omogoča nadzor nad porabo, prepoznava dražjo in cenejšo tarifo, kontrolira nivo olja, je priključljiva na telefonsko linijo in svetovni splet.

strojegradnji ima podjetje izkušnje na področju linij za brizganje poliuretana, navarjanja, sodelovali smo pri avtomatizaciji linije izparilnikov v Talumu, renovirali pa tudi marsikateri stroj v manjših podjetjih in obrtnih delavnicah. Najmanjši je navijalni strojček za navijanje transformatorjev, največji pa CNC 5-osni kovinskoobdelovalni stroj s pomikom 1300 mm, težak 12 ton.

Na področju meritev imajo izdelanih nekaj standardnih merilnih naprav in vmesnikov, ki so pripravljeni za merjenje napetosti, tokov, moči, merilnih mostičev (sile, pritiski), temperatur (Pt100, termočlen), frekvenc, položaja (enkoder, letev) itd. Krmilna enota v vseh teh napravah je lahko mikrokontroler ali pa osebni računalnik z nameščenimi okni.

Skupna točka vseh proizvodov so tehnološko napredni elektronski moduli, ki so plod domačega znanja v kombinaciji s kupljenimi računalniškimi moduli in LCD paneli. Najnovejša razvojna orodja podjetju omogočajo fleksibilnost in hitrost razvoja najrazličnejših aplikacij v industriji in medicini.

V primerjavi s klasičnimi PLC-ji so rešitve podjetja RAMEK cenejše, kompaktnejše, predvsem pa zaradi programiranja v C-ju mnogo bolj prilagodljive in hitrejše.

Precizni merilni moduli podjetja RAMEK se uporabljajo za testiranje, umerjanje in certificiranje manometrov, varnostnih ventilov (tudi med delovanjem), senzorjev sile … Vse naprave so povezljive z osebnim računalnikom, preko RS232, RS485, USB, Ethernet …

Za zahtevnejše CNC stroje uporabljajo zmogljive krmilnike kalifornijskega proizvajalca PMC, ki v osnovi podpira od 4 do 8 osi, vsaka od njih pa je lahko servopogon ali koračni motor. Vse osi se lahko med seboj povezujejo, interpolirajo … Glavna prednost sistema je enostavnost uporabe, saj je krmilnik neposredno v PC-ju, na katerem teče tudi aplikacija (MasterCam, ACad …) – velike datoteke in prenosi podatkov tako niso več problem.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več